Wednesday, February 23, 2011

LOKASI ANGKER #2


Trip edisi angker sudah masuk ke lokasi ke-2, pada malam 23/2/2011 kami berbincang dengan beberapa anggota skuad edisi angker yang ada, lebih kurang 8 orang. semasa berbincang berkaitan lokasi yang ingin kami pergi. Masih ada anggota skuad yang bermulut lancang. mungkin tiada pengalaman. Walaubagaimanapun, skuad masih positif dan bersemngat untuk meneruskan operasi. selepas selesai berbincang, yang sepakat untuk pergi hanya 3 orang sahaja. selebihnya tarik diri sebab rasa tidak sedap hati. brader lancang pergi. gua mesti pergi. apa nak jadi, jadilah.

Lokasi kami masih disekitar Seksyen 2, Shah Alam. Chief skuad (rauf) tunggu disana dengan seorang anggota baru. jadi berbekalkan semangat dan sedikit ayat-ayat, kami bergerak.

Gua, Wak, Am, Rauf & Anggota baru, semua berjumlah 5 orang.
kami sepakat jumpa disekitar Wet world. disini cerita bermula.

ambik gambar dulu, gua malas nk kira berapa orang dlm gambar.
sori tempat gelap sangat. celik celik kan lah mata anda.


kami tertarik dengan kedudukan pokok tua & besar.
yang betul2 berada didalam kawasan rumah tersebut.
brader lancang masih hepi hepi.
excited katanya. gua hanya berdoa.


benda alah ni efek cahaya atau lens kotor gua rasa. gua rasalah.


ini pun sama, ada clash cahaya sana sini bikin gambar kotor.
jgn fikir bukan2. positif2. brader lancang muka ada sedikit berubah.



ini paling banyak, gua rasa banyak sangat input cahaya.
atau flash? atau apa2 la yg logik dan bersifat sain saikologi.


Paling besar. layan kan lagi. brader lancang nak lepak kereta. boring katanya.
tapi muka semacam cemas. gua angguk. 'hati-hati' kata gua dlm nada sederhana


ini gambar bikin kitaorang berubah hati.
benda dicapture ternyata dibelakang pagar.
ini bukan gangguan cahaya atau lens kotor. fffuuuuuuuu!?

selepas selesai dan puas dengan gambar yang ada. kitaorang bergerak.
brader lancang masih di dalam kereta. berani juga dia sorang2.
brader lancang hanya berbaring. pitam katanya.

tugas memandu kereta diserahkan pada gua.
kami bersepekat utk lepak minum dulu. sampai dikedai minum.
brader lancang & seorang lagi ahli skuad tidak sedap badan & sedikit pitam.
kami hanya membiarkan mereka ber-2, brader lancang bebaring tepi bahu jalan.
seorang lagi anggota hanya bercangkong berdekatan kereta.


brader lancang mungkin tak berapa sihat hari ini.
gua sedapkan hati sendiri. rumah jauh lagi.

skuad ke kedai minum untuk berehat , gua layankan.
walaupun waktu sudah hampir pagi.




kat sini pun ada. gua rasa ada yang tak kena malam ini.

kita tunggu perkembangan brader lancang dalam 2 - 3 hari ini. sekian.


benda alah mcm cahaya tu gua dapat kenal pasti sebagai Orbs.
macam macam teori ada. nak survey-survey tengok kelik sini

35 comments:

  1. wow best gak keje korang nie..aku siap ajak member g nak g tempat nie..tapi xde yang nak..takot kot (padahal aku pon sama gak takot, haha)..bro, ada 3rd trip x lagi? kalau ada, buat shooting sikit..baru gempak..haha

    ReplyDelete
  2. jgn risau. minat punya pasal..
    kitaorang akan buat next time..

    kalau hang ada tmpat yg agak2 angker..
    roger gua.. :)

    ReplyDelete
  3. leh x aku nk join kumpulan korang...

    ReplyDelete
  4. leh x aku nk join group korang... cam besh korang nye team

    ReplyDelete
  5. pe cite brader lancang? ok tak dia?

    ReplyDelete
  6. tak pasti lagi.. malam ni gua try cari dia...
    nnti gua update.. kalau jd hal.. kena bertindak cepat...

    ReplyDelete
  7. ooo...aku dok kat nilai... tp keje kat subang.. heheh... leh jew... cari mmbr2 baru... keh2...

    walaupon agak takut2... tp insya allah..

    ReplyDelete
  8. cuak mmg cuak.. tp minat kan..

    jgn risau.. kalau ada tmpat yg ada permission aku akn roger sini.. sbb kebanyakan tempat kitaorang pegi tanpa kbenaran. maen berani2 je la.. dan lebih kepada survey. kalau tmpat tu betul2 'ada'.. baru kitaorang akan cari cara masuk dalam... cari owner minta kebenaran.. semalaman ke..

    ReplyDelete
  9. aku pon nak join korang blh? minat gak aktiviti cam ne. member2 aku suma x nak. nak g sorang2 pon aku x dak la brani sgt pon.

    ReplyDelete
  10. bagus. byk volunteer lagi bagus.. jgn risau.. gua nk cari sebanyak mgkin dulu lokasi angker.. da komfom tmpat tu kaw dan 'ada'.. gua bgtau k..

    tp buat masa ni.. gua rasa, skuad gua lebih tertumpu kepada operasi tinjauan.. gua akn update operasi tersebut dari semasa ke semasa.. bila rasa perlu dan sgt teruja.. baru gua fikir nk mintak permission owner.. stay sehari..

    harap2 mlm ini ada sesuatu yg lbh mengujakan..

    ReplyDelete
  11. korang mlm ne wat kat mn? aku skrg sewa rmh kat area sek 7 s alam. kat seksyen 12 ada satu rmh besar. aku ngan member penah masok situ.

    ReplyDelete
  12. wah. .. mlm ni mybe gua usya area seksyen 12.. satu rumah terbengkalai...

    mcm mana ngan ruma tu? berbaloi tak utk ditinjau?

    ReplyDelete
  13. rumah yg aku g kat seksyen 12 tu x th nak ckp. tgk dr luar mmg seram. tp time kitaorg dah masok kat dlm cam xde pa pon. biasa ja. lg satu polis sllu round situ. http://www.hafizstory.com/2011/02/hati-hati-jika-mencari-rumah-di-shah-alam/ rmh ne la yg kitaorg masok

    ReplyDelete
  14. pasal orb yang aku pnah paham slama ni ialah, satu bentuk roh/spirit pada fasa ptama.. kiranya bentuk asal dorang la.. tapi dsbabkan kejadian-kejadian yang berlaku kat kwsan2 tu, orb tu boleh berubah kpd bentuk yg myerupai kjadian kwsan tu.. tp orb jgk perlukan tenaga yang tinggi (tenaga apa aku xigt), utk dia boleh brubah ke bentuk lain yg lebih jelas.. contoh tenaga yg bleh diserap ialah bila kita 'takut', kwsan gelap, bucu2 rumah bersawang, kotor, ritual2 dsbgainya..

    ReplyDelete
  15. bro, dari ape yg aku dpt dari komen2 kt blogserius ada sorang member bg link ni

    http://gengcerita.activeboard.com/forum.spark?aBID=1623&p=3&topicID=40017489

    http://gengcerita.activeboard.com/forum.spark?aBID=1623&p=3&topicID=40023988

    dan kt situ asal cerita ni. nama penulis asal mr g. btl ke? cer investigate..

    ReplyDelete
  16. M.H.A : gud onfo bro.. tengs.. gua pn tau lepas godek2 internet tntang orbs.. tidak gua mmg tak tahu..

    sleepy : menarik2.. akan dikupas dalam oleh skuad.. tengs for da info..

    ReplyDelete
  17. try usha tasik kat seksyen 6 tu..
    membe aku dulu dua org naik moto asing2 gerak dari seksyen 6 tuh kul satu pagi lebeh baru balik dari buat asign kat rumah member..
    dia lalu situ nak ke s18, dia cakap tibe2 meremang mcm ada sesuatu..
    sudahnya sampai rumah sewa kat s18 trus ambik wudhu' pastu tidur selubung satu badan..
    keh3

    ReplyDelete
  18. ak dh g tgk rmah 2 smlm pas dpt tawu..
    ak g pkul 2 pagi..
    mmg seram gak lah rmah 2 sbb gelap,tp xda ap yg ak jumpa..sedih2.
    mlm nie ingat ak nk p lagi ngan member2,pastu nk try g banglo kayangan dan rmah banglo sec 11.

    ReplyDelete
  19. M.H.A : geng skuad berada disekitar klang / shah alam / KL..

    aku : kau selalu bergerak berapa kepala?

    ReplyDelete
  20. Rmh Banglo Seksyen 12 dkt Shah Alam, sebelum basketball court. Boleh tahan angker.

    ReplyDelete
  21. Best baca cite2 seram ni. Nak yang real mcm yg korang cuba siasat ni. cuma nak ingatkan bukan sekadar berani je yg perlu ada kat dalam diri tu.
    Iman. iman kena kuat.tu mesti. keje siasat dan redah ni kalau setakat redah berani je...risiko macam untung sabut je. Pape pun best keje korang ni..jangan sampai ikut balik umah dah le ye.

    ReplyDelete
  22. hasfa : perkara tersebut mmg tidak dapat dielakkan.. biasanya anggota skuad yg mnyertai trip tidak dgalakkan skiranya ada budak kecil atau org lemah semangat dirumah mereka..

    ReplyDelete
  23. fuhh..bagus tuu boleh i join..minggu lepas i dgn kwn2 ronda malam2 tengok2 rumah2 yg dikatakan "keras" sekitar shah alam, termasuklah kat sect 2 ni. rasanya apartment yg i duduk kat sect 25 pun keras jgk..tak dpt lgsung tido kat bilik master. ada makhluk hitam serupa tarik bantal peluk masa i tido. bila i berpaling, ya rabbi takut nyerr..hitam merangkak kat kaki katil. sampai la ni i tido kat hall depan tv tiap2 malam. bila bagi tau landlord dia mcm tak suke jerr..tak caya kot. tapi kita tak paksa org percaya coz mrk tak lalui..ok bro kalu nak pi tgk ajak la kita. i ni pun takut jgk tapi keinginan tu ada..hehehe

    ReplyDelete
  24. bleh tahan rumah anda.. bila kitaorg bleh dtg melawat?

    ReplyDelete
  25. rumah sek.2 tu tak nak jual ke..klu nak jual aku berminat nak beli..

    ReplyDelete
  26. nak join mint sngt bende mcm ni... ak dulu dkt kmpng mmg suke snap pic mlm2 then ad la satu dua gmbr yg tidak disengajakan terambik =) hrp dpt join

    ReplyDelete
  27. salam,

    kalau ikut pada gambar objek2 putih bulat macam cahaya tu...itu di panggil ORBS... maksud lain yg simple dan mudah di paham adalah bentuk asal makhluk tu...kalau kat barat pengkaji2 paranormal akan kaitkan semua orbs ni sebagai spirit...kalau nasib baik orbs tu sendiri akan menjelma dlm bentuk yg nyata....

    ReplyDelete
  28. weh aq tringin gak nk g...try ar nk ikot gak skuad kowg ni...kita wat video..baru org cye..lau x ssh la...

    ReplyDelete
  29. ni ha owner nak jual bro gbs nak beli ke?

    http://www.mudah.my/Double%20Storey%20House%20SS%202%20Shah%20Alam-13076699.htm#xtor=AD-32-[13076699]rumah banglo dekat uitm nak dijual rm66k

    ReplyDelete
  30. Rmh tu pernah ada org mati ke?

    ReplyDelete
  31. dulu time ak kat sek suk bdr penawar johor tpi nama sek tu dh tukar nama SSTMI ... bnda ni ak penah tangkap byk kali... slalu ak brgmbar time mlm dlm kul 2 - 3 am mcm tu... first time ak igt kan lens kotor.. mcm korang gak... tpi hakikat nyer mcm korg ckap kan tu... bnda ni klau nk tangkap guna camera kena ada infrared.. klau xde mmg xley tgk...kalau xcayer cuba tangkap gambar mlm ni guna infrared..tpi bnda ni kire x mnyeramkn ak.. sbb bgi ak bnda ni bagai kan kabus ... tpi jgn terlalu percaya sgt... kejadian Allah tentu ada tujuan nyer...tq

    ReplyDelete

tak klik, dia gila