Thursday, October 7, 2010

Kucar & Kacir

biasanya jika berdepan masalah, kucar steady. tapi hari ni kucar agak pucat menanti sesuatu. kacir memang tidak pernah steady. jika kucar tak tenang dan steady, kacir akan menambahkan kecalaruan yang sudah ada...

"kau rasa kan kacir, loan beli kete kancil tu lepas ke tak?" soal kucar terus ke muka kacir.

"aku rasa xlepas, mcm susa je" jawab kacir mcm gelabah & direct, sambil kaki tersadung joran yang dilintang tengah ruang..

"aish, tapi aku rase tak mungkin lah, kita punye bank statement ade, finacial strong" balas kucar steady kepada kacir yg dari tadi cuba memanjat syiling...

"entahla mengikut firasat aku tanpa ayat sedap sedap hati, mmg xlepas" dgn nafas teresak-esak, kacir menjawab.. kali ni 4 kali cemas seperti tadi malah kacir sudah berlari-lari diatas selangka syiling sambil sekali sekala kepala berlaga atap..

"wargh... xbole macam ni, kancil ini penting untuk kita ke mana mana, itu pengangkutan asas kita" balas kucar nampak lebih press, tekanan darah memuncak .. peluh menjurai sedikit sedikit sekitar dahi..

"ye kite akan susah, aku dah jangka dari awal lagi ketika perkara ini berbangkit" kacir menjawab sebelum sempat mukenya luruh tersembam ke lantai sekitar tandas akibat gagal memijak tempat yang sepatutnya..akhirnya keadaan jadi kucar-kacir.. sekian..

tak klik, dia gila